Manifestări

Multe evenimente din cadrul Sărbătorilor Iașului 2015 se întind pe mai multe zile și au loc în diferite locurii. Găsiți mai jos lista completă a acestora!

„Iași Junior Fest” - Ediția I

Ziua de vineri, 9 octombrie 2015, aduce încă o premieră în programul celei de-a XXIV-a ediții a Sărbătorilor Iașului: debutul primei ediții a Festivalului Internaţional de Muzică şi Dans pentru Tineret „Iaşi Junior Fest”!

Loc:
Esplanada Halei Centrale
Organizator:
Primăria Municipiului Iași

Manifestări organizate de Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”

Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, instituție culturală aflată în subordinea Primăriei ieșene, contribuie la cea de-a XXIV-a ediție a Sărbătorilor Iașului cu un program variat și atractiv de expoziții, festivități de premiere, întâlniri ale scriitorilor cu elevii, proiecții de filme, conferințe și nu numai.

Manifestări ştiinţifice organizate de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”

Alături de celelalte universități și instituții educaționale din Iași, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” este prezentă în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Sărbătorilor Iașului cu un program de workshopuri, conferințe și alte evenimente științifice:

Festivalul internaţional de folclor „Trandafir de la Moldova”

În zilele de 8, 9 şi 10 octombrie 2015, în cadrul Sărbătorilor Iașului, Consiliul Judeţean Iaşi, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, organizează cea de-a XLVII-a ediţie a Festivalului folcloric internaţional „Trandafir de la Moldova”.

Târgurile Sărbătorilor

Cum în urma campaniei de consultare publică a rezultat că ieşenii îşi doresc în continuare organizarea unor târguri tradiţionale, Primăria Municipiului Iaşi va amenaja mai multe zone comerciale în cadrul Sărbătorilor Iașului.

Iași Cultural Trophy

Şoferii amatori se vor întrece vineri şi sâmbătă, 2 și 3 octombrie 2015, într-o competiţie inedită inclusă în programul Sărbătorilor Iașului. „Iași Cultural Trophy” propune o competiţie care respectă programul unui raliu profesionist, dar şi regulile de circulaţie normale, traseul de concurs fiind delimitat de cele mai importante obiective turistice din municipiu.

Evenimente de lansare a dosarului de candidatură a Iașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii

În condițiile în care Fundația Iași - Capitală Culturală Europeană va depune în această perioadă la Ministerul Culturii dosarul de candidatură a Iașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, Sărbătorile Iașului 2015 includ o serie de momente festive destinate să marcheze înscrierea oficială a Capitalei Moldovei în această competiție.

Loc:
Muzeul Unirii
Organizator:
Fundația Iași - Capitală Culturală Europeană

Student Bazaar Coolture

În perioada 8 - 14 octombrie 2014, în Piaţa Naţiunilor (UMF Iași) va fi organizată „Student Bazaar Coolture”, o serie de evenimente pentru publicul pasionat de multidiversitate în cultură şi gastronomie.

Loc:
Piața Națiunilor (UMF)
Organizator:
Primăria Municipiului Iași

Iaşi History Lighting Tour

În zilele de 14 și 15 octombrie 2015, 10 statui din Iași vor fi puse în valoare prin intermediul „Iaşi History Lighting Tour”, un proiect special de iluminare și muzică și parţial 3D mapping, cuprinse într-un tur care stimulează interesul celor mai pretențioși turiști.

Monumentele incluse în proiect sunt Statuia cavaleristului în atac, Statuia Mihai Kogălniceanu, Statuia A.D. Xenopol, Statuia Mihai Eminescu, Statuia Alexandru Ioan Cuza, Monumentul Unirii, Statuia Miron Costin, Statuia Vasile Alecsandri, Statuia Gheorghe Asachi și Statuia Dosoftei.