Noutăți

Știri despre Sărbătorile Iașului, galerii foto și video, comunicate de presă și informații de interes general.

Excelența, omagiată în cadrul Sărbătorilor Iașului 2015! Premiile acordate în Seara Valorilor

În cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Sărbătorilor Iașului, Seara Valorilor a avut loc miercuri, 14 octombrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. În numele comunității locale, primarul interimar Mihai Chirica și alți oameni de marcă ai cetății au premiat cei mai merituoşi ieşeni, dar și alte personalități care iubesc Iașul și care, prin excelenţa activităţii lor, au influenţat și marchează viaţa socială, culturală, artistică, sportivă și economică a cetăţii.

Bucurați-vă de Sărbătorile Iașului! Super concert și jocuri de artificii la Palatul Culturii!

După momentele de maximă încărcătură spirituală prilejuite de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva și după ce excelența a fost elogiată în Seara Valorilor, cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, ajunge joi, 15 octombrie 2015, la punctul culminant al evenimentelor laice de masă: super spectacolul de la Palatul Culturii!

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, punctul culminant al Sărbătorilor Iașului!

Cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, ajunge miercuri, 14 octombrie 2015, odată cu sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, la maxima sa încărcătură spirituală și densitate a manifestărilor laice și religioase.

Legende ale muzicii românești, la Sărbătorile Iașului 2015!

Înaintea celor două zile care marchează punctul culminant al evenimentelor, cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, continuă marți, 13 octombrie 2015, cu manifestările laice și religioase obișnuite, dar și cu un concert extraordinar în aer liber.

Sărbătorile Iașului 2015 continuă: expoziții, târguri și evenimente religioase!

Înaintea evenimentelor de mare încărcătură spirituală și largă participare publică din zilele de 13, 14 și 15 octombrie 2015, cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei și Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, continuă luni, 12 octombrie 2015, cu câteva manifestări atât laice și populare, cât și destinate mai curând contemplației și reculegerii.

Sărbătorile Iașului 2015, în plină desfășurare!

Partea principală a programului celei de-a XXIV-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, debutează în weekendul 10 - 11 octombrie 2015 cu o serie consistentă și variată de evenimente religioase și laice.

Încep marile evenimente religioase ale Sărbătorilor Iașului 2015!

Cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, continuă vineri, 9 octombrie 2015, cu debutul principalelor evenimente religioase și cu câteva manifestări laice în premieră.

Sărbătorile Iașului, sub semnele diversității, tinereții și prieteniei!

Partea centrală a celei de-a XXIV-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, debutează în forță joi, 8 octombrie 2015, sub semnele generoase ale diversității, tinereții și parteneriatului instituțional și de suflet cu orașele Cernăuți și Chișinău.

Sărbătoarea Sfintei Parascheva - Iași - octombrie 2015

Ziua de 14 octombrie reprezintă pentru Iași și pentru întreaga Ortodoxie românească o sărbătoare a bucuriei duhovnicești, a credinței vii și mărturisitoare și o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinții și Biserica lui Dumnezeu. Credința, nădejdea și răbdarea mulțimii mari de pelerini, veniți din toate colțurile țării dar și din afara granițelor ei, ca să o cinstească pe sfânta ocrotitoare a Moldovei – toate acestea sunt adevărate lecții de viață și surse de inspirație pentru viața creștinului de azi.

Abonează-te la acest feed RSS