Personalități

În luna octombrie, Iașul devine gazda personalităților ecumenice, culturale, academice, politice sau civice din toată lumea.

Dan S. Hanganu--Cetățean de Onoare

Dan S. HanganuCetățean de Onoare

Născut la Iași în 1939, arhitectul Dan Hanganu deține peste 50 de premii de excelență și numeroase distincții, incluzând Ordinul Canadei și Medalia de Aur acordată în 2008 de către Institutul Regal de Arhitectură din Canada (RAIC) pentru întreaga carieră.

Tamar Samash--Cetățean de Onoare

Tamar SamashCetățean de Onoare

Iaşul a fost printre primele oraşe din ţară în care s-a stabilit comunitatea evreiască. În cimitirul Ciurchi există pietre istorice ce conţin nume evreieşti, cele mai vechi datând din secolul al XV-lea. În 1657 a fost construită prima sinagogă din Iaşi, situată în zona Târgu Cucu. Tot de atunci ar data şi primul rabin al comunităţii evreieşti din Iaşi, respectiv Nathan Nata Hanover.

Grigore Tinică--Cetățean de Onoare

Grigore TinicăCetățean de Onoare

Doctorul Grigore Tinică este fondatorul Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „George I.M. Georgescu” din Iaşi, doctor în ştiinţe medicale, profesor universitar de chirurgie cardiovasculară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, profesor asociat al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, distinguished professor al Carolinas Heart Institute and Heineman Medical Research, NC, USA şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale a Republicii Moldova.

Neagu Djuvara--Cetățean de Onoare

Neagu DjuvaraCetățean de Onoare

Neagu Djuvara, istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român a trecut  recent pragul a o sută de ani de viață încărcați de înțelepciune, dăruire, har, dar și pasiune contestatară și verb de temut. Pe data de 11 octombrie 2016, Consiliul Local Iași a aprobat propunerea primarului Mihai Chirica privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași domnului Neagu Djuvara

Aflați în următoarele rânduri mai multe amănunte despre personalitatea lui Neagu Djuvara:

Subscribe to this RSS feed